Skylder på spilleautomatforbud

Norges Røde Kors forklarer de store tapene i 2008 med bortfallet av inntekter fra spilleautomater.norskeautomater_banner

– Vi har vært i en omstillingsperiode de siste to årene, der vi har måttet trappe ned driften etter tapet av inntektene fra spilleautomatene, sier Kommunikasjons- og markedsdirektør Bernt G. Apeland til oss.

– Vi har gått med underskudd en periode nå, for at vi ikke skulle ta ned organisasjonen for brått. Det har vært en bevist politikk for å trimme organisasjonen på en fornuftig måte, sier han.

Apeland viser ellers til at Norges Røde Kors de to siste årene har blitt tvunget til å regnskapsføre tap fra investeringer gjort i aksjefond. Aksjene er imidlertid ikke solgt, og Røde Kors regner med inntekter fra fondet nå som markedet igjen har steget.

– I tillegg er det slik at vi har hatt tunge investeringer i å utvikle medlemstjenestene og givertjenestene våre. Det bidrar på kostnadssiden, men vil betale seg på sikt, mener Apeland. Han avviser at Røde Kors drives ineffektivt.

– Vi lager ikke noe skille mellom offentlige og private inntekter slik Kapital har gjort. Vi vurderer helheten. Det er heller ikke noe mål for oss å gå i overskudd, men vi har laget et budsjett for 2010 med driftsmessig balanse, sier Apeland.

Privacy Policy