Yngve er verdens beste i online poker

Yngve Steen er verdens beste pokerspiller på nett.

Yngve Steen er verdens beste pokerspiller på nett.

Yngve Steen har med få måneders mellomrom vunnet 1,2 millioner i Las Vegas og blitt kåret til verdens beste nettpokerspiller.

– Jeg har lyst å vinne mer penger og sikre meg litt økonomisk, sier Yngve Steen til BA om ambisjonene videre.

Tirsdag gikk Yngve Steen av med seieren i World Championship of Online Poker 2013 (WCOOP 2013). Etter 66 turneringer i verdensmesterskapet i nettpoker, vant Steen turneringsserien sammenlagt.

Dermed kan han med rette kalle seg verdens beste nettpokerspiller. 16 ganger kom Steen til pengegevinsene i løpet av WCOOP 2013, med to tredjeplasser som beste resultat.

Til sammen vant Yngve Steen over 650 000 kroner for innsatsen, ifølge Pokerlistings.com. Steen presiserer at når man trekker fra alt det koster å delta i turneringene, satt han kun igjen med rundt 240.000 kroner. Sammenlagtseieren kom knapt tre måneder etter at bergenseren vant 1,2 millioner kroner i en live-turnering i Las Vegas. Storgevinsten ga ham midler til å investere i ny bolig.

– Jeg har kjøpt meg hus, sier han fornøyd.

Mye utgifter

Steen forteller at han ved siden av nettpoker har reist rundt og spilt live-poker i flere år. Nå er han i London for å spille i Europas største pokerturnering, European Poker Tour.

– Jeg kan ikke klage på å få reise rundt, oppleve mye fine steder, spille poker og tjene penger, sier Steen.

Han er snar med å legge til at det har sin pris.

– Alt er ikke så rosenrødt som det høres ut.

Steen påpeker at det koster mye penger å delta i turneringer. I tillegg kommer alle reiseutgiftene.

– Det koster for eksempel 50 000 norske kroner å være med i denne turneringen, og som oftest kommer du ikke til pengene når du spiller. Deltar du i ti slike turneringer på rad uten å komme til pengene, betyr det nesten en halv million i underskudd. Derfor gjelder det å prestere.

– Og hvordan takler du det presset?

– Jeg begynner å få en del erfaring. Man må kunne legge seg om kvelden selv om en har tapt 100 000 kroner. Jeg klarer alltid å styre meg, men jeg vet andre som ikke gjør det. Det gjelder å holde følelsene unna, svarer han.

Spiller poker på heltid

23-åringen forteller at pokerkarrieren begynte med det samme han fylte 18 år.

– Det er det siste året at det virkelig har begynt å ta av. Frem til i år har jeg hatt jobb ved siden av. Nå som resultatene har blitt bedre, har det blitt mye reising og jeg har kun fokusert på poker, sier Steen, som foreløpig ikke har noen sponsor.

Livet som profesjonell pokerspiller beskriver han som både hardt og moro.

– Det er knallhardt når du sitter ved bordet mange dager i strekk, men jeg prøver å få tid til litt sightseeing og fotball. Det er viktig å gjøre litt annet, sier Steen.

Håper Frp gjør poker tillatt

Nå legger Norsk Pokerforbund press på Frp for å oppheve forbudet mot poker i Norge.

– Den nye regjeringen har denne uken annonsert at de vil oppheve forbudene mot proffboksing og Segway. Vi mener det er på høy tid at også forbudet mot poker i Norge fjernes. Nærmere 300 000 nordmenn spiller poker, men det får de ikke lov til under nåværende lovgivning, sier Sigurd Eskeland, leder for Norsk Pokerforbund. Forbundet håper Frp følger opp programforpliktelsene sine og sørger for at poker tillates i Norge. Yngve Steen tviler på om det vil skje.

– Men det er større håp med Frp i regjering. Det er utrolig spesielt at poker ikke skal være lovlig i Norge. Når over 1000 nordmenn må reise til et annet land for å spille NM, må noen få opp øynene snart, sier Steen.

Han synes også beskatningen av poker er problematisk.

– Jeg betaler 40 prosent av samlet overskudd online og live i skatt. Det gjør det veldig vanskelig å tjene penger på poker i Norge. – Har du vurdert å flagge ut? – Jeg har kamerater som har flyttet til London for å slippe skatt, men jeg vil bo i Norge og har ingenting i mot å betale skatt, sier Steen.

Privacy Policy